Esikoulu

Esikouluikäiset lapset ovat tässä samassa 3-6-vuotiaiden lasten ryhmässä. Heitä on eri vuosina eri määrä.  6-vuotiailla on omia kädentaitoja tai kodintöihin liittyviä askareita eri päivinä. Erilaiset käsityöt ja arjen askareet esim. pilkkomiset ja survomiset syyskaudella ovat mieleistä puuhaa heille. Leivän voitelun tai astioiden kanto on tärkeää työtä heille. Esikoululaiset työstävät omaan vihkoonsa omia piirroksiaan tai tarinan mukaan tehtäviä töitä. He tekevät käsitöitä syksystä lähtien eripituisina projekteina. Edelleen kuitenkin heidänkin tärkein tekemisensä on leikki, jossa he käyttävät taas aivan erilaisia taitojaan hyödyksi kuin pienet. Esikoululaisille on tärkeää saada kokea olevansa isoin ja taitavin ryhmässä. Heidän kykynsä huomioida pienempiään kehittyy tällaisessa sekaryhmässä. He ovat pienemmille monessa asiassa esimerkkejä, he auttavat ja opastavat pieniä. Pienille on valtava kokemus saada seurata isompien taitoja. Jäljittelyn ja esimerkin voima on tässä suuri. Liikunta on lisänä kaikessa oppimisessa ja on yksi suuri osa eskarilaisen elämää.  Esiopetus pohjautuu steinerpedagogiseen ja Lappeenrannan kaupungin  esiopetussuunnitelmaan.  Päiväkodin omaan  yksikkövasuun eli varhaiskasvatussuunnitelmaan  on sisälletty  oma esiopetussuunnitelmamme. Esiopetuspaikkaa haetaan hyvinvointi- ja sivistystoimesta samalla nettihakemuksella kuin haetaan varhaiskasvatuspaikkaa. Tällöin kaavakkeeseen täytetään  esiopetus + varhaiskasvatus kohta, josta haetaan tuntiportaikon mukaista varhaiskasvatusta esiopetuksen lisäksi.

Esiopetus on maksutonta ja se tapahtuu aamupäivisin 8.30 – 12.30. Sen jälkeen lapsi voi jatkaa ryhmässä varhaiskasvatusta, jos lapsella on tarve kokopäivähoitopaikkaan. Maksut menevät aivan samalla tavalla kuin kunnallisissa päiväkodeissa, koska olemme ostopalvelupäiväkoti.

Päiväkotiin haku:

Päiväkotiimme haetaan samalla hakukaavakkeella kuin kunnallisiin päiväkoteihin. Hakemukset täytetään sähköisesti Lappeenrannan kaupungin hyvinvointi- ja sivistystoimen  varhaiskasvatuksen internet-sivujen kautta.

Asiasta voitte kysyä lisää päiväkodin johtajalta: Minna Mansikka 05-4516833 tai 040-1457474