Esikoulu

Esikouluikäiset lapset ovat tässä samassa 3-6-vuotiaiden lasten sekaryhmässä. Heitä on eri vuosina eri määrä.  6-vuotiailla on omia kädentaitoja tai kodintöihin liittyviä askareita eri päivinä. Erilaiset käsityöt ja arjen askareet esim. pilkkomiset ja survomiset syyskaudella ovat mieleistä puuhaa heille. Leivän voitelu tai astioiden kanto on tärkeää työtä heille. Esikoululaiset työstävät omaan vihkoonsa omia piirroksiaan tai tarinan mukaan tehtäviä töitä. He tekevät käsitöitä syksystä lähtien eripituisina projekteina. Edelleen  heidänkin tärkein tekemisensä arjessa on leikki, jossa he käyttävät erilaisia suunnittelun ja toteuttamisen  taitojaan hyödyksi, oppien samalla eri orientaatioiden asioita yhdessä oivaltaen. Esikoululaisille on tärkeää saada kokea olevansa isoin ja taitavin ryhmässä. Heidän kykynsä huomioida pienempiään kehittyy tällaisessa sekaryhmässä. He ovat pienemmille monessa asiassa esimerkkejä, he auttavat ja opastavat pieniä. Pienille on valtava kokemus saada seurata isompien taitoja. Jäljittelyn ja esimerkin voima on tässä suuri. Liikunta on lisänä kaikessa oppimisessa ja on yksi suuri osa eskarilaisen elämää.  Esiopetus pohjautuu steinerpedagogiseen ja Lappeenrannan kaupungin  esiopetussuunnitelmaan.  Päiväkodin omaan  yksikkövasuun eli varhaiskasvatussuunnitelmaan  on sisälletty  oma esiopetussuunnitelmamme. Esiopetuspaikkaa haetaan Lappeenrannan kaupungin varhaiskasvatuksen verkkoasioinnin linkin kautta sähköisesti. Jos lapsi tarvitsee esiopetuksen lisäksi varhaiskasvatusta, tällöin kaavakkeeseen täytetään  esiopetus + varhaiskasvatus kohta. Varhaiskasvatusta haetaan esiopetuksen lisäksi sen tuntivälyksen mukaisesti, mikä on hoidon tarve arjessa. Tällöin lapsi on ikäänkuin kokopäivähoidossa päiväkodissamme, josta osa on esiopetusta ja osa varhaiskasvatusta.

Esiopetus on maksutonta ja se tapahtuu aamupäivisin 8.30 – 12.30 välisenä aikana. Sitä ennen ja tuon ajan jälkeen oleva hoito on varhaiskasvatusta, jota varten perheen tulee hakea varhaiskasvatusta tietty tuntimäärä/kk. Omavastuuosuus eli varhaiskasvatus maksu määräytyy samalla tavalla kuin kunnallisissa yksiköissä, katso tarkemmin kaupungin varhaiskasvatuksen sivuilta.

Jos lapsi saa esiopetus- ja varhaiskasvatuspaikan meiltä, laadimme yhdessä palvelusopimuksen, jonka jälkeen voitte varhaiskasvatukseen hakea palveluseteliä kaupungilta. Näistä kaikista sovimme vasta sitten,kun lapsi on hyväksytty päiväkotiimme esiopetukseen.

Asiasta voitte kysyä lisää päiväkodin johtajalta: Minna Mansikka 05-4516833