Esikoulu

Esikouluikäiset lapset ovat tässä samassa 3-6-vuotiaiden lasten sekaryhmässä. Heitä on eri vuosina eri määrä.  6-vuotiailla on omia kädentaitoja tai kodintöihin liittyviä askareita eri päivinä. Erilaiset käsityöt ja arjen askareet esim. pilkkomiset ja survomiset syyskaudella ovat mieleistä puuhaa heille. Leivän voitelu tai astioiden kanto on tärkeää työtä heille. Esikoululaiset työstävät omaan vihkoonsa omia piirroksiaan tai tarinan mukaan tehtäviä töitä. He tekevät käsitöitä syksystä lähtien eripituisina projekteina. Edelleen  heidänkin tärkein tekemisensä arjessa on leikki, jossa he käyttävät erilaisia suunnittelun ja toteuttamisen  taitojaan hyödyksi, oppien samalla eri orientaatioiden asioita yhdessä oivaltaen. Esikoululaisille on tärkeää saada kokea olevansa isoin ja taitavin ryhmässä. Heidän kykynsä huomioida pienempiään kehittyy tällaisessa sekaryhmässä. He ovat pienemmille monessa asiassa esimerkkejä, he auttavat ja opastavat pieniä. Pienille on valtava kokemus saada seurata isompien taitoja. Jäljittelyn ja esimerkin voima on tässä suuri. Liikunta on lisänä kaikessa oppimisessa ja on yksi suuri osa eskarilaisen elämää.  Esiopetus pohjautuu steinerpedagogiseen ja Lappeenrannan kaupungin  esiopetussuunnitelmaan.  Päiväkodin omaan  yksikkövasuun eli varhaiskasvatussuunnitelmaan  on sisälletty  oma esiopetussuunnitelmamme. Esiopetuspaikkaa haetaan hyvinvointi- ja sivistystoimesta nettihakemuksella. Jos lapsi tarvitsee esiopetuksen lisäksi varhaiskasvatusta, tällöin kaavakkeeseen täytetään  esiopetus + varhaiskasvatus kohta. Varhaiskasvatusta haetaan esiopetuksen lisäksi sen tuntiportaikon mukaisesti, mikä on hoidon tarve arjessa.

Esiopetus on maksutonta ja se tapahtuu aamupäivisin 8.30 – 12.30. Sen jälkeen lapsi voi jatkaa ryhmässä varhaiskasvatusta, jos lapsella on tarve kokopäivähoitoon. Maksut menevät aivan samalla tavalla kuin kunnallisissa yksiköissä, katso tarkemmin kaupungin varhaiskasvatuksen sivuilta.

Päiväkotiin haku:

Kotisivuillamme on linkki, jota kautta täytetään varhaiskasvatusikäisen hakukaavake. Esiopetukseen lapsi tulee vielä hakea hyvinvointi- ja sivistyspalveluiden nettihakemuksella kaupungin nettisivuilta. Jos lapsi saa esiopetus- tai varhaiskasvatuspaikan meiltä, laadimme yhdessä palvelusopimuksen, jonka jälkeen voitte varhaiskasvatukseen hakea palveluseteliä kaupungilta.

Asiasta voitte kysyä lisää päiväkodin johtajalta: Minna Mansikka 05-4516833