Ruokailu

Päiväkodissamme tarjoillaan luomukasvisruokaa. Päiväkotimme on mukana portaat luomuun projektissa, olemme siinä tällä hetkellä neljännellä portaalla . Meillä on neljän viikon kiertävä ruokalista, joka on viljapainotteinen. Luomuruoka on puhdasta ja monipuolista, se tukee lapsen kehitystä. Yritämme mahdollisimman paljon saada tuotteita lähialueen viljelijöiltä. Mikä on lapsista mukavampaa, kuin nähdä viljelijän tuovan porkkanoita tai punajuuria keittiöömme. Lähileipomosta tulee tuoreita leipiä, niin jopa herahtaa vesi kielelle. Ruoka valmistetaan alusta asti keittiössämme, emmekä käytä ruoassa valmiseineksiä. Mahtava yrttien ja ruoan tuoksu täyttää leikkiaikana päiväkotimme, ja pienet jalat kipsuttavat  keittiön ovelle kysymään, joko on ruoka, mitähän tänään olikaan ruoaksi? Lapsen allergiat on toki huomioitu aterioilla.

Ruokailuun kuuluu hyvät pöytätavat ja toisen kunnioittaminen. Sosiaalisuus, toisen huomioon ottaminen ja hetken paikallaan istuminen kehittyy. Ajoittaiset pienet pöytäkeskustelut saavat välillä suuremmankin keskustelun syntymään. Jokaiseen päivään kuuluu myös jälkiruoka. Meillä ei  ole syömispakkoa, mutta maistamaan opetellaan kaikkea. Kaikki päiväkodin lapset ja aikuiset syövät yhdessä. Tämä on yksi ”suuren perheen” yhteinen sosiaalinen tuokio.  Samalla se on oppimishetki. Monet jo koulussa olevat lapset muistelevat kaiholla herkullisia ruokiamme. Syksyllä 2017 ilmestyi pitkään toivottu kirja; Soppaa ja Satua.Erikka-keittäjämme herkkureseptit ovat nyt koottuna kirjaan, kera lorujen, runojen ja satujen. Lisänä upea kuvitus!

Kirjaa voi ostaa päiväkodilta 20 euroa/kpl!

Ruokaruno:

Maasta versonut on vilja tämä, armaan aurinkoisen kypsyttämä. Rakas aurinko ja rakas maa, teitä emme tahdo unhoittaa. Hyvää ruokahalua kaikille!